Reklamacija


Pravica do odstopa od nakupa in pravica o vračilu blaga

Kupcu, ki naroči izdelke v spletni trgovini mayaandmore.si, je seveda omogočeno vračilo blaga oz. reklamacija. V primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 7 dni od prejema izdelka sporoči na e-naslov eshop.maya@gmail.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 7 dni po sporočilu, blago v nespremenjeni količini in nepoškodovano poslati na naslov našega podjetja Vulkan gostinstvo d.o.o., Grobeljska cesta 6,1234 Mengeš.

Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.  

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti originalni račun. 

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Vračilo kupnine se izvrši kot nakazilo/vračilo preko PayPal ali pa kot nakazilo na kupčev TRR. 

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Paketov z odkupnino ne sprejemamo!

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki je dostavila poškodovan paket. To storite tako, da nas pisno obvestite o dogodku (preko e-maila eshop.maya@gmail.com). V najkrajšem možnem časi vam bomo na pisno obvestilo odgovorili z nadaljnim postopkom vračila reklamacije pri trenutni dostavni službi. Za izvedbo reklamacije poškodbe je tako potrebno zadržati originalno embalažo in zaščito (paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli brez, da bi karkoli dodali, odstranili ali spremenili) in nato z dostavno službo pripraviti Zapisnik o poškodovani pošiljki. Za reklamacijo je potreben tudi račun. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Pomembno

-Za vračilo artikla v reklamacijo ali garancijo prodajalcu, morate priložiti original računa.

-V kolikor je bil paket poslan preko Pošte Slovenije, DPD ali drugega ponudnika paketnih storitev, morate obvezno pri njih zahtevati/izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki (če se reklamira blago zaradi poškodbe, znakov odprtja ali manjkajočega blaga).

-Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Vulkan gostinstvo d.o.o., Grobeljska cesta 6, 1234 Mengeš.

-Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).

-Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Paketov z odkupnino ne sprejemamo!

Če imate dodatna vprašanja, nas pokličite na 041/507-042 ali nam pišite na eshop.maya@gmail.com.